Vereniging voor Wijsbegeerte: lezing door dr. R. van Gerwen

De Vereniging voor Wijsbegeerte te ‘s-Gravenhage zal op 15 april de laatste lezing van dit seizoen houden. De lezing wordt gegeven door dr. R. van Gerwen, van de Universiteit Utrecht, met als titelĀ Schijnbaar “immorele” ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. De eerstvolgende lezing na die van dr. Van Gerwen zal in oktober plaatsvinden.

Kunst is een moreel autonome praktijk. Dat betekent onder meer dat het publiek er vanuit kan gaan dat er voor een kunstwerk geen immorele handelingen hebben plaatsgevonden. Wat dan te denken van kunstwerken zoals die vandaag de dag meer en meer te zien zijn waarin dieren “gebruikt” worden, of waarin niet bepaald moreel hoogstaande dingen met mensen gedaan worden? Of een toneelstuk waarin echte seks plaatsvindt? Of een kat die eigenhandig gedood en gevild wordt en waarvan een tasje wordt tentoongesteld?

De lezing begint op 15 april om 20.00 en wordt in het Parkhotel op de Molenstraat 53 in Den Haag gehouden. Ook niet-leden zijn ter kennismaking welkom. Verdere informatie over de lezing is in het bijgesloten convocaat te vinden.

Lees: Convocaat dr. R. van Gerwen (.pdf)